
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΣΑ! ΤΟ ΑΤΕΛΕΥΤΟ ΟΛΩΝ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ - ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ - ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ - ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΖΕΙ - ΤΟ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΛΩΝ - Η ΑΕΝΑΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ - Η ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΩΝ - ΤΟ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ - Η ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΥΣΑ - ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟ - Η ΥΠΑΡΞΗ - Ο ΛΟΓΟΣ - ΤΟ ΧΑΟΣ - Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - Η ΑΙΤΙΑ - ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ - ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΤΟ ΔΙΑΠΥΡΟ - Η ΟΝΤΟΓΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ
Ετικέτες
- ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ( 83 )
- ΘΕΟΙ ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ( 27 )
- Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ( 24 )
- ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ( 19 )
- ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ( 17 )
- ΛΙΑΝΤΊΝΗΣ ( 17 )
- ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ( 16 )
- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ( 16 )
- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ( 15 )
- ΑΤΤΙΚΌ ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΟ ( 14 )
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΩΝ ( 14 )
- ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ( 13 )
- ΣΩΚΡΑΤΗΣ ( 11 )
- «ΙΕΡΕΣ» ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ( 10 )
- ΜΥΘΩΔΙΑ - MYTHODIA ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( 10 )
- ΟΜΗΡΟΣ ( 10 )
- ΦΡ.ΝΙΤΣΕ ( 9 )
- ΠΡΟΚΛΟΥ ΥΜΝΟΙ ( 7 )
- ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ( 4 )
- ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΘΕΩΝ ( 3 )
- ΔΑΙΜΟΝ - Η ΠΙΟ ΕΥΣΕΒΗΣ ΛΕΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( 1 )
- Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΡΑ ΜΑ ΦΑ ( 1 )
- ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ( 1 )
- ΠΑΝΘΕΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΥΘΕΙΣΜΟΣ - ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ( 1 )
- ϶ϵ 147ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ϶ϵ ( 1 )
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ.ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Η γιορτή γινόταν τους χειμερινούς μήνες κατά την περίοδο του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή τη μικρότερη ημέρα του χρόνου, συνήθως στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά αργότερα η γιορτή κρατούσε έως και μια βδομάδα, έως τις 23 Δεκεμβρίου.
Επρόκειτο για μια σημαντική γιορτή για τους Ρωμαίους, ταυτισμένη με τα αρχαία Κρόνια, όπως ασφαλώς σε όλες τις γιορτές, ήταν αργία, οι συμμετέχοντες αντάλλασσαν μικρά δώρα -σας θυμίζει κάτι;- και διοργανώνονταν υπαίθριες αγορές.
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015
ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗΣ
Στην αρχαία Ελλάδα, πολλούς αιώνες πριν τη γέννηση του Χριστού, κάποιοι "παίδες αμφιθαλείς", ξεχύνονταν στους δρόμους, δύο φορές το χρόνο, όταν γιόρταζαν τα Πυανέψια ή τα Θαργήλια , με "ειρεσιώνες" στα χέρια, δηλαδή κλαδιά ελιάς ή δάφνης, στολισμένα με κομμάτια μαλλιούκαι καρπούς και τα κρεμούσαν στην πόρτα τους (όπως ακριβώς θέλει ένα πανάρχαιο έθιμο του Πόντουή όπως κρεμάμε σήμερα τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια).
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο, αποκαλύπτεται ότι ο Αριστοτέλης διέθετε πολλές ιατρικές γνώσεις, γεγονός που λογικά θα ήταν αναμενόμενο, από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του ο Νικόμαχος, ήταν γιατρός και μάλιστα μέσα στην βασιλική αυλή. Περιγράφεται λοιπόν, αν και με μεγάλη συντομία μία περίπτωση θεραπείας που προτείνει ο Αριστοτέλης για τους πόνου της πυέλου. Η πύελος αποτελεί την βάση της σπονδυλικής μας στήλης. Σήμερα η περιοχή αυτή είναι περισσότερο γνωστή με τον όρο «λεκάνη» και η ασθένεια αυτή, «πόνος της μέσης μας»...
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015
ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑ
Ολοι γνωρίζουν την ιστορία της γέννησης του Χριστού στη φάτνη με τα ζώα που με τα σώματα και τις ανάσες τους πρόσφεραν λίγη ζεστασιά στο παγωμένο σπήλαιο.
Όμως πόσοι γνωρίζουν ότι η ιστορία αυτή δεν είναι πρωτότυπη, αλλά είχε επαναληφτεί αρκετούς αιώνες νωρίτερα στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί Κρήτη;
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας ή Ζευς, ο πατέρας των θεών του Ολύμπου, γεννήθηκε σε μια σπηλιά στην Κρήτη.
Όμως πόσοι γνωρίζουν ότι η ιστορία αυτή δεν είναι πρωτότυπη, αλλά είχε επαναληφτεί αρκετούς αιώνες νωρίτερα στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί Κρήτη;
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας ή Ζευς, ο πατέρας των θεών του Ολύμπου, γεννήθηκε σε μια σπηλιά στην Κρήτη.
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015
ΘΑΡΓΗΛΟΣ ΑΡΤΟΣ. Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ
Η αναζήτηση για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών.
Το κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν.
Οι Λαογράφοι αναζητούν τη ρίζα του εθίμου στην αρχαιοελληνική παράδοση.
Οι Αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν στους θεούς σε κάθε μεγάλη καμπή του χρόνου ή της ζωής τους «εορταστικούς άρτους». .. Κάθε Αθηναίος στρατιώτης, πριν ξεκινήσει για τον πόλεμο, αφιέρωνε στον Άρη, το θεό του πολέμου, τρία ψωμάκια. Ένα για να πάει καλά, ένα για να νικήσει και το τρίτο για να γυρίσει γερός και αρτιμελής.
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΡΑ ΜΑ ΦΑ
ΡΑ ΜΑ ΦΑ Ροή στην φύσιν του φωτός.
ΡΑ = Ροή φωτοενεργειών εκ της αρχικής δυνάμεως,
ΜΑ = η ορατή μας φύσις η ηλιοφωτιζομένη,
ΦΑ = φως αρχικόν. Εκ της κωδικής ΡΑΜΑΦΑ παράγονται αι λέξεις ραμφίς, Ρομφαία, Ομφή, Ρίμφα (ταχέως).
Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας με φόντο μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της Ακρόπολης των Αθηνών.
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Ο Ιησούς Χριστός Είναι μια Αντιγραφή του Θεού-Ήλιου!
Τρεις αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού ορίσθηκαν χρονολογικά ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η γέννηση του Χριστού.
Οι ιστορικές πηγές υποδεικνύουν ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335 μ.Χ., αν και κάποιοι ερευνητές, βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία,θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα.
Η παράδοση θεωρεί ότι η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον Μέγα Βασίλειο στην Καππαδοκία το έτος 376 μ.Χ. Ποιοι είναι λοιπόν οι Μύθοι των Χριστουγέννων;
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015
ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΗΡΘΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΡΑΓΓΕΛΩΣΩ,ΟΧΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΩ.«ΓΚΕΜΜΑ»
«Όμως, στα εκατοντάδες εκατομμύρια που τον λατρεύουν
σήμερα σα θεό, τους χριστιανούς καθώς τους λένε, θα είχε να ειπεί. Αυτός, ο
φάγος και οινοπότης*:
– Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφρακιάρηδες. Κι εσείς μοιάζετε σε μένα, όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπόταμος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια.
– Μα εγώ δεν είμαι χριστιανός, βρε σαφρακιάρηδες. Κι εσείς μοιάζετε σε μένα, όσο μοιάζει ο ρυπαρός ιπποπόταμος στο περήφανο άλογο με το κατάλευκο δέρμα και τα κατάμαυρα μάτια.
Όλους εσάς δεν ήρθα να σώσω. Να σας καταγγείλω ήρθα,
και να σας φραγγελώσω. Το μυαλό σας, την ψευτιά σας, την αχρεία ψυχή, και τις
δολερές σας πράξεις. Αυτά είχα στο νου μου, την ώρα που τίναζα τα αστροπελέκια
με τα απανωτά «ουαί» για τη φαρισαϊκή ηθική σας.
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στην θέση των χριστουγέννων, οι πρόγονοί μας εώρταζαν το λεγόμενο «Τριέσπερον», μία εορτή η οποία γενικεύεται από τους ελληνιστικούς χρόνους κι εντεύθεν, Το «Τριέσπερον» ξεκινούσε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (τη νύκτα της 21ης προς την 22α του Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη δηλαδή νύκτα του έτους) και κορυφωνόταν με την αναγέννηση του φωτοδότη Ηλίου (τη νύκτα της 24ης προς 25η, όταν η ημέρα έχει ήδη μείνει «στάσιμη» επί 3 ημέρες μετά το Ηλιοστάσιο και αρχίζει πλέον να μεγαλώνει).
ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ...
Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη.
Σταδιακά λοιπόν τα γενέθλια του θεού Ήλιου μετατράπηκαν σε γενέθλια του Υιού του Θεού.
Οι Έλληνες γιόρταζαν τον Διόνυσο αλλά και τον Φωτοφόρο Απόλλωνα-Ηλίου παριστάνοντας τον πάνω στο ιπτάμενο άρμα του, να μοιράζει το φως.
Το άρμα έγινε έλκηθρο, τα άλογα έγιναν τάρανδοι και το "δώρο" του φωτός που μοίραζε στους ανθρώπους ...έγινε κυριολεκτικά "μοίρασμα δώρων".
Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον Όσιρη.
Σταδιακά λοιπόν τα γενέθλια του θεού Ήλιου μετατράπηκαν σε γενέθλια του Υιού του Θεού.
Οι Έλληνες γιόρταζαν τον Διόνυσο αλλά και τον Φωτοφόρο Απόλλωνα-Ηλίου παριστάνοντας τον πάνω στο ιπτάμενο άρμα του, να μοιράζει το φως.
Το άρμα έγινε έλκηθρο, τα άλογα έγιναν τάρανδοι και το "δώρο" του φωτός που μοίραζε στους ανθρώπους ...έγινε κυριολεκτικά "μοίρασμα δώρων".
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015
ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ - ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Με ρίζες αρχαιοελληνικές (Ειρεσιώνη) και με στοιχεία που το αποδεικνύουν, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι 100% Ελληνικό και όχι ξενόφερτο.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αρχαιότητας Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί.
Στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φυτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη.
Η Ειρεσιώνη (είρος = έριον, μαλλίον) ήταν κλάδος αγριελιάς (κότινο...στολισμένος με γιρλάντες από μαλλί λευκό και κόκκινο και τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, κ.λπ., εκτός του μήλου και του αχλαδιού).
Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015
Η ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Στο βίντεο αυτό αναλύεται η σαφής και συστηματική προώθηση των Πρωτοκόλλων των "Σοφών" της Σιών μέσα από τα κείμενα της "Θεόπνευστης" Βίβλου. Σήμερα ζούμε το αποτέλεσμα αυτής της μισάνθρωπης προπαγάνδας. Ελπίζουμε να αποτύχουν. Ξερουμε πολύ καλα οτι τελικώς το Ελληνικό πνεύμα θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)