Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΤΡΙΕΣΠΕΡΟΝ» Η ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΑ (ΚΑΛΑΝΤΑ)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑΝ ΤΗΣ 21ης ΠΡΟΣ 22αν ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΕΣΠΕΡΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΡΚΕΙ ΔΙΑ ΤΡΕΙΣ ΝΥΚΤΕΣ. 

Ο ΗΛΙΟΣ «ΣΤΑΜΑΤΑ» ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΝ ΚΙΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ «ΣΤΑΣΙΜΟΣ» ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ ΔΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.



ΤΡΕΙΣ ΙΣΟΧΡΟΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΩΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΣΤΑΣΕΩΣ» ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 25ην ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ» ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΙΚΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.


Το αστέρι στην Ανατολή είναι ο Σείριος, το πιο λαμπρό αστέρι, που στις 25 Δεκεμβρίου ευθυγραμμίζεται με τα 3 λαμπρότερα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα. 


Αυτά τα 3 αστέρια έχουν την ονομασία τους από αρχαιοτάτων χρόνων «οι 3 Βασιλιάδες». Και οι 3 Βασιλιάδες μαζί με το λαμπρότερο αστέρι, τον Σείριο δείχνουν προς την ανατολή του Ήλιου στις 25 Δεκεμβρίου. Για αυτό οι 3 Βασιλιάδες ακολουθούν το αστέρι από την Ανατολή, προκειμένου να δουν την ανατολή την γέννηση του Ήλιου. 

Η παρθένος είναι ο αστερισμός Βίργκο, γνωστός Βίργκο ή παρθένος. Βίργκο στα λατινικά σημαίνει Παρθένος. Το αρχαίο λογότυπο για την Βίργκο είναι το παραλλαγμένο Μ. (m). 

Για αυτό κι η Μαρία, ομοίως με τις άλλες παρθένες, όπως η μητέρα του Άδωνη, η Μύρα ή η μητέρα του Βούδα Μάγια, ξεκινούν τα ονόματα τους από το Μ. Η Βίργκο ήταν επίσης γνωστή ως «ο οίκος του άρτου» κι η αναπαράσταση της ήταν μια παρθένα να κρατάει ένα δεμάτι στάρι. 

Αντίστοιχα κι η Βηθλεέμ μεταφράζεται κυριολεκτικά σαν «οίκος του άρτου». 

Συνεπώς η Βηθλεέμ είναι μια αναφορά στον αστερισμό Βίργκο μια τοποθεσία στον ουρανό κι όχι στην γη.

Έως το χειμερινό ηλιοστάσιο, οι μέρες γίνονται μικρότερες και πιο κρύες. 

Και κοιτώντας από το βόρειο ημισφαίριο ο Ήλιος φαίνεται να κινείται προς τον νότο, να μικραίνει και να είναι ανεπαρκής. 

Οι μικρές ημέρες κι η εξάλειψη της σοδειάς, όπως πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο συμβόλιζε για τους αρχαίους την πορεία προ του θάνατο. 

«Ήταν ο θάνατος του Ηλίου». 

Και ως τις 22 Δεκεμβρίου, ο αφανισμός του Ήλιου, ήταν πια ολοφάνερος. Καθότι, κινούμενος προς τον νότο για 6 μήνες ο Ήλιος φτάνει στο χαμηλότερο σημείο στον ορίζοντα. Και τότε συμβαίνει κάτι παράξενο: 

Ο Ήλιος σταματά να κινείτε νότια και μένει σχεδόν σταθερός για 3 μέρες, (22, 23, 24, /12ου). Και σε αυτές τις 3 μέρες ο Ήλιος μένει στην κλίμακα του Σταυρού του Νότου, ή στον αστερισμό του Σταυρού. 

Και μετά από αυτό, στις 25 Δεκεμβρίου ο Ήλιος μετακινείτε μια μοίρα, αυτή τη φορά προς το βορρά προμηνύοντας μεγαλύτερες μέρες, ζεστασιά και την άνοιξη. 

Είναι η μεταβατική περίοδος του Ήλιου, προτού αλλάξει πορεία ξανά προς το βόρειο ημισφαίριο, φέρνοντας την άνοιξη και κατ' επέκταση τη σωτηρία.

Τα Κάλαντα του Τριέσπερου 


Καλήν εσπέραν άρχοντες, 

αν είναι ορισμός σας 

Ηλίου τη θεία γέννηση 

να πω στ' αρχοντικό σας.



Απόλλων άρχοντα θεέ, 
έλα ξανά κοντά μας 
συ φωτοδότη Βασιλιά, 
φώτισε την καρδιά μας.

Λιώσε τα χιόνια στα βουνά 
ζέστανε τα πλατάνια 
φέρε μας γέλια και χαρά, 
ειρήνη και ζωντάνια. 

Στο σπίτι αυτό που μπήκαμε 
οι εστίες να μη σβήσουν 
κι όλοι οι νοικοκυραίοι του 
χίλια χρόνια να ζήσουν!!! 

ΚΑΛΟΝ ΤΡΙΕΣΠΕΡΟΝ ΠΕΡΙΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗΝ ΤΟΥ ΖΩΟΓΟΝΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!!!





ΠΗΓΗ

http://enneaetifotos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5130.html

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

http://www.hellenicpantheon.gr/Triesperon.htm 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου