Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ 3 ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ



Οι τρεις Ιεράρχες, τιμώνται από την ελληνική Εκκλησία (30 ιανουαρίου),διότι, λέει, «διέσωσαν» τα ελληνικά γράμματα. 


Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει, είναι, από ποιους τα διέσωσαν και πώς?Αφού η ελληνική γλώσσα ήταν, τότε, η επίσημη γλώσσα του γνωστού κόσμου! Επιπλέον, για τί είδους «γράμματα μιλάμε», απ' τη στιγμή που ως γνωστόν οι επιστήμες στο θεοκρατικό Βυζάντιο ήταν υπό διωγμόν, ενώ τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα καίγονταν κατ'εξακολούθηση και δημοσίως?

Ας δούμε όμως πως «υπερασπίστηκαν» τον ελληνισμό και το ελληνικό πνεύμα οι τρεις Ιεράρχες:

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 

«Προσταγή! 

Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων…τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες [...]μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν...«Εις τον προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον», 7.196.3

«Είναι εχθροί οι Έλληνες...διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον “Ισραήλ”. (βλ. Ησαΐας Θ΄: 11)

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: 

«Αν κοιτάξεις στα ενδότερα των ελληνικών σκέψεων θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας των Ελλήνων φιλοσόφων, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια… Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους… Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους». («Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστών», Ομιλία Ξ', 59.369-370)

«Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ρήτορες, είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα παιδιά που λένε ανοησίες. 
Ο Ελληνισμός μπορεί ν' απλώθηκε σ' όλη τη γη και να κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων, καταλύθηκε όμως με την δύναμη του Χριστού...(«Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων», παρ. 11-12, 15, 40)

«Tα παιδιά να υπακούτε στους γονείς σας σύμφωνα με το θέλημα του Kυρίου… Εκτός κι αν ο γονέας είναι Έλληνας...». («Προς Eφεσίους επιστολήν», Oμιλία KA', παρ. α')

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙ-ΑΝΖΗΝΟΣ:

«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου». («Επιτάφιος εις τον πατέρα, παρώντος Βασιλείου», παρ. ι')

Η σοφία των Ελλήνων είναι τύφος... 
Οι Έλληνες είναι αλαζόνες...δεισιδαίμονες...αυθάδεις...». («Εις Ηρώνα τον φιλόσοφον»)

Και για να τελειώνει και η ιστορία ελληνοχριστιανικής φαντασίας, σε ότι αφορά την ελληνικότητα των τριών Ιεραρχών, κανένας απ' αυτούς δεν ήταν Έλληνας.

Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός (επονομαζόμενος και «Θεολόγος») ήταν Καππαδόκες. 

Η δε καταγωγή του Ιωάννη Χρυσόστομου, ο οποίος γεννήθηκε στη Συρία, είναι αδιευκρίνιστη και εντελώς αυθαίρετα παρουσιάζεται ως Έλληνας.




ΠΗΓΗ

Μιχάλης Καλόπουλος

logo greatlie kalopoulos

https://www.facebook.com/groups/144804828891/

1 σχόλιο :

  1. Ο Γρηγορης και ο Βασιλης παιζανε την μακρια γαιδούρα ..Στη σχεση τους αναφερεται και ο Πρισκος και ο Λιβανιος..

    ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Εκδοσεις ΕΞΑΝΤΑΣ .ΓΚΟΡ ΒΙΝΤΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή